BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Rabu, 3 Jun 2009

Mengapa Lelaki Curang?????


Baru-baru ni myra terjumpa satu blog..buat myra rasa suka dan tertarik this topik dan penulisannya..coz myra pun xfham knape lew lelaki mcmtu ea..myra post di sini saja untuk berkongsi...kerana kerapkali perempuan yang mengalami masalh begini..so Apa yang myra beri nie just buat pengtehuan dn share..intresting..

Pernahkah you all terfikir, mengapa lelaki berlaku curang?… Adakah mungkin kerana wanita lain lebih lawa lagi?
lelaki tidak mempunyai sebarang sebab mengapa mereka berlaku curang. Mereka tidak mempunyai alasan kukuh, malah jika ditanya dengan lelaki itu sendiri, semua jawapan yang diberi seolah-olah mereka sendiri juga tidak tahu apakah sebab utama sebenarnya.
“Tapi mungkin kerana, pasangannya dah gemuk, tidak seperti di awal perhubungan?
Jika yang berlaku curang, maybe sendiri tidak tahu menjawabnya. You know, kadang-kadang tu sendiri terasa nak tergelak mendengar alasan-alasan yang diberi apabila lelaki-lelaki ini tertangkap berlaku curang. Pernah dengar alasan, “I rasa tersisih semenjak kita ada baby…you lebih pentingkan baby dari I…itu yang I cari ’Baby’ lain!” YES, memang dia orang tahu apa yang dia orang nak…tetapi untuk memberi sebab utama, mulailah terkial-kial dengan berbagai alasan yang tak masuk diakal pun sempat direka ciptanya :-

Kata lelaki, Masa awal-awal dan masih cinta…
· “Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
· “You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
· “I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
· “I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
· “I’m a good listener, you can talk about anything to me.”

Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang…
· “You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
· “You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
· “You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
· “Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
· “You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”

inilah lelaki..myra pernh juge tanye pada kwn laki myra.diorng pun xmengerti..dan ada tu bg jawapn lelaki ni mana pernh puas dn pernh rasa cukup dgn yg satu sajer..huhu lelaki oh lelaki

nak tahu lebih lanjut "why do men cheat on women?!

0 ulasan: